1 velika rumena čebula
1 velik strok česna
1 majhna bučka (približno 300 g)
200 g svežih šampinjonov
1 majhna rdeča paprika
400 g testenin po izbiri*
sol, črni poper
0,5 žličke dimljene paprike v prahu
1 žlica paradižnikove paste
4 dl kisle smetane
3 dl vode za kuhanje testenin
Postopek:
Sesekljajte čebulo in na drobno nasekljajte česen. Bučke narežite na
rezine in jih razrežite na četrtine. Šampinjone očistite, razpolovite in
narežite na rezine. Papriki odstranimo semena in jo narežemo na enako
velike kose kot gobe in bučke. Testenine skuhajte v skladu z navodili na
embalaži. 3 decilitre vode za kuhanje prihranite.
V ponvi raztopite maslo/maščobo in dodajte rumeno čebulo. Počakajte,
da se na srednji temperaturi zmehča, nato pa dodajte šampinjone. Ko se
gobe zmehčajo, dodajte česen. Primešajte bučke in papriko ter pražite,
dokler se ne zmehčajo. Osolite in popoprajte, potresite z dimljeno
papriko in vmešajte paradižnikovo mezgo.
Dodajte kislo smetano in pokuhajte na rahlem ognju skupaj z zelenjavo.
Razredčite z vodo, ki je ostala pri kuhanju testenin, in v omako vmešajte
testenine po izbiri. Postrezite s sveže mletim črnim poprom.