📦 BREZPLAČNA POŠTNINA NAD 55€
No products in the cart.
Iz samega jedra zrna pšenice dobimo belo moko, ki je univerzalno uporabna za pripravo sladic, raznega pekovskega peciva ter peciva iz kvašenega in vlečenega testa.
Pšenična krušna moka se uporablja za peko črnega kruha in drugih pekovskih izdelkov. V kombinaciji z drugimi mokami se lahko uporablja tudi za pripravo peciva, potic, keksev… in drugih pekovskih izdelkov.
Iz nadzorovane ekološke pridelave. Ima večje delce od gladke in je bolj rumenkasta, vendar še vedno bela. Pri pripravi testa potrebujemo več vode, testo počasneje vzhaja. Primerna je za izdelavo krhkega peciva, žličnikov, njokov, palačink, za zgoščevanje omak in juh.
Polnozrnata pšenična moka je mleta iz celega zrna pšenice. Uporablja se predvsem za peko domačega kruha, odlična pa je tudi za peko drugih pekovskih izdelkov, keksov in sladic.
Ržena moka se najpogosteje uporablja za peko kruha. Ker se iz ržene moke kruh težje zamesi, zato se peki kruha običajno dodaja kaka druga moka, npr. pšenična polbela moka ali pirina polbela moka. Testo iz ržene moke je temnejše, bolj čvrsto in posebne arome. Kruh iz rži je bolj kompakten in ima daljšo obstojnost ter se ne pokvari tako hitro kot običajni kruh. Rženi kruh je tudi bolj nasiten od navadnega pšeničnega kruha
051 648 559
info@eko-moka.si
Ponedeljek - petek: 09:00 - 16:00
V naši spletni trgovini lahko plačate:
> Z gotovino po povzetju
> S karticami
> Preko TRR
> Paypal
Vprašajte nas za podrobnosti.