Sestavine: 100% ekološki kvas. Iz kontrolirane biološke pridelave.
Brez glutena.
Nasveti za peko s suhim kvasom:
- opomba: za 500g moke praviloma zadostuje en zavitek suhega kvasa. pri brezglutenskih kvašenih pecivih je za optimalno vzhajanje priporočljiv dodaten dodatek pecilnega praška. 15g na 500g moke.
- vse sestavine naj bodo sobne temperaute, voda pa okoli 35°C. Če kvašeno testo ne vzhaja, so sestavine za peko prehladne.
- ko smo suhi kvas primešali ostalim sestavinam, maso gnetemo 4-5min.
- testo pokrijemo in pustimo vzhajati na toplem vsaj 1 uro. Volumen testa naj bi se približno podvojil
Povprečna hranilna vrednost na 100g:
energija: 1340kJ/318kcal, maščobe 6g, od tega nasičene maščobe 1,4g, ogljikovi hidrati 11g, od tega sladkorji 0,5g prehranske vlaknine 30g, beljakovine 40g, sol 0,5g