📦 BREZPLAČNA POŠTNINA NAD 50€

No products in the cart.

Bio sončnično seme-250g

Sončnična semena so vsestransko uporabna in jih lahko preprosto vključimo v dnevno prehrano kot dodatek ali za popestritev jedi. Običajno se posipajo po solati, kosmičih, muslinih…, se dodajo testu za peko kruha, v namaze, samotije, razne presne sladice ipd. Semena so še posebej okusna in lažje uporabna, če so popečena na ognju brez olja in nato rahlo zmleta v možnarju.

3,90 

Izdelek je lahko pri vas že v ponedeljek, 22.07

Slovenski izdelki

Vrhunske sestavine

Enostaven nakup

Široka izbira

Sončnična semena se uporabljajo kot dodatek peki kruha, pripravi domače granole, namazov, smoothiejev… ali se posipajo po solati.
Sestavine: 100 % sončnična semena iz ekološke pridelave
Shranjujte v suhem prostoru in zaščitite pred toploto in svetlobo.
Poreklo: Slovenija

Sončnična semena so okusna, hrustljava in se lahko zelo enostavno vključijo v prehrano. Iz sončničnih semen se stiska tudi olje. Pri nas uporabljamo oba načina. Semena, ki jih stiskamo na hladen način, nam dajo olje, ki je bolj bledo rumene barve in milega okusa in je namenjeno hladni uporabi. Po tradicionalni metodi praženja semen, pa dobimo olje temno rumene barve in aromatičnega okusa.

Teža 500 kg
Hranilne vrednosti

povprečna hranilna vrednost na 100 g izdelka Energijska vrednost 2443 kJ / 584 kCal Maščobe 51 g od tega nasičene maščobe 4,5 g Ogljikovi hidrati 20 g od tega sladkorji 2,6 g Vlaknine 9 g Beljakovine 21 g Soli 0,009 g

Poreklo

Slovenija: eko kmetija

Priporočamo tudi:

Bio sončnično seme-250g

3,90