Bio ržena polnozrnata moka

Ržena moka se najpogosteje uporablja za peko kruha. Ker se iz ržene moke kruh težje zamesi, zato se peki kruha običajno dodaja kaka druga moka, npr. pšenična polbela moka ali pirina polbela moka. Testo iz ržene moke je temnejše, bolj čvrsto in posebne arome. Kruh iz rži je bolj kompakten in ima daljšo obstojnost ter se ne pokvari tako hitro kot običajni kruh. Rženi kruh je tudi bolj nasiten od navadnega pšeničnega kruha

Cena: 2,50  +

Izdelek je lahko pri vas že v torek, 2.04

Slovenski izdelki

Vrhunske sestavine

Enostaven nakup

Široka izbira

Moka iz ekološke rži je polnozrnata in se uporablja za peko domačega kruha.
Sestavine: 100 % polnozrnata ržena moka iz ekološke pridelave
Shranjujte v suhem prostoru in zaščitite pred toploto in svetlobo.
Poreklo: Slovenija

Splošno o rži

Rž spada, kot večina žit, v družino trav. Izvor rži je dokaj neznan, je pa rž vsekakor eno mlajših žit. V srednjo Evorpo je rž prišla pred približno 2500 leti pr.n.št. kot mešanica emerja in navadne pšenice. Rimljani so rž opisovali kot manjvredno žito, težko prebavljivo ter za hrano številne rimske vojske neuporabno. Rž je enoletna, dokaj trpežna kultura. Ržena polja so modro-zelene barve in se dvigajo visoko nad drugimi žitaricami. Gojenje rži je bolj zahtevno od navadne pšenice. Danes se rž goji predvsem v Srednji in Vzhodni Evropi in na severu, zato je delež tega žita v svetovni pridelavi zelo majhen. Rž se večinoma goji kot krušno zrno in se uporablja za mletje v rženo moko.

Teža 1 kg
Hranilne Vrednosti

povprečna hranilna vrednost na 100 g izdelka Energijska vrednost 1356 kJ / 324 kCal Maščobe 3 g od tega nasičene maščobe 0,3 g Ogljikovi hidrati 69 g od tega sladkorji 1 g Vlaknine 23 g Beljakovine 13 g Soli 0,01 g

Poreklo

Slovenija: eko moka

Izberite količino:

10KG, 5KG, 750G

Priporočamo tudi:

Bio ržena polnozrnata moka

Cena: 2,50  +

Izberite možnosti

Pišite nam!

Vprašajte nas