Moka iz ekološke rži je polnozrnata in se uporablja za peko domačega kruha.
Sestavine: 100 % polnozrnata ržena moka iz ekološke pridelave
Shranjujte v suhem prostoru in zaščitite pred toploto in svetlobo.
Poreklo: Slovenija
Splošno o rži
Rž spada, kot večina žit, v družino trav. Izvor rži je dokaj neznan, je pa rž vsekakor eno mlajših žit. V srednjo Evorpo je rž prišla pred približno 2500 leti pr.n.št. kot mešanica emerja in navadne pšenice. Rimljani so rž opisovali kot manjvredno žito, težko prebavljivo ter za hrano številne rimske vojske neuporabno. Rž je enoletna, dokaj trpežna kultura. Ržena polja so modro-zelene barve in se dvigajo visoko nad drugimi žitaricami. Gojenje rži je bolj zahtevno od navadne pšenice. Danes se rž goji predvsem v Srednji in Vzhodni Evropi in na severu, zato je delež tega žita v svetovni pridelavi zelo majhen. Rž se večinoma goji kot krušno zrno in se uporablja za mletje v rženo moko.