Bio pšenični – polnozrnati zdrob

100% pšenični zdrob
Vsestranski
Vir vlaknin in beljakovin
Za peko kruha, izdelavo testenin ipd.

Pšenični zdrob se uporablja za pripravo gresa, jušnih žličnikov, kot dodatek peki peciva….

Cena: 2,90 

Izdelek je lahko pri vas že v torek, 2.04

Slovenski izdelki

Vrhunske sestavine

Enostaven nakup

Široka izbira

Zdrob iz mlete pšenice se uporablja za pripravo grisa, jušnih žličnikov, kot dodatek peki peciva…
Sestavine: 100 % pšenični zdrob iz ekološke pridelave
Shranjujte v suhem prostoru in zaščitite pred toploto in svetlobo.
Poreklo: Slovenija

Splošno o pšenici

Pšenica je nastala s križanjem več vrst žit in divje trave. Prvi gojeni vrsti sta bili enozrnica in dvozrnica na področju »rodovitnega polmeseca« pred več kot 10.000 leti pr.n.št. Navadna pšenica prihaja iz časov okrog 6.000 let pr.n.št. in se je kasneje širila v Severno Afriko in južno Sredozemlje. Dolga tisočletja je pridelava navadne pšenice zaostajala za pridelavo enozrnice, dvozrnice in ječmena. Uveljavila se je šele po 11. stoletju zaradi svoje donosnosti in priljubljenosti belega kruha. Pridelava navadne pšenice je danes razširjena po vsem svetu, kjer je le-to zaradi podnebja in rodovitnosti tal mogoče. Če spremljamo obdobje zrelosti od Avstralije do Bližnjega vzhoda, Evrope do Amerike, potem vidimo, da zaradi različnih letnih časov vedno nekje na svetu žanjejo pšenico. Pšenica se večinoma uporablja mleta v moko, zdrob ali otrobe.

Teža 750 kg
Hranilne vrednosti

povprečna hranilna vrednost na 100 g izdelka Energijska vrednost 1421 kJ / 335 kCal Maščobe 0,83 g od tega nasičene maščobe 0,09 g Ogljikovi hidrati 71 g od tega sladkorji 2 g Vlaknine 4 g Beljakovine 9 g Soli 0,01 g

Poreklo

Slovenija: eko kmetija

Priporočamo tudi:

Bio pšenični – polnozrna...

Cena: 2,90 

Pišite nam!

Vprašajte nas