Bio pšenična polnozrnata moka

Polnozrnata pšenična moka je mleta iz celega zrna pšenice. Uporablja se predvsem za peko domačega kruha, odlična pa je tudi za peko drugih pekovskih izdelkov, keksov in sladic.

Cena: 1,70  +

Izdelek je lahko pri vas že v petek, 26.04

Slovenski izdelki

Vrhunske sestavine

Enostaven nakup

Široka izbira

Moka je mleta iz celega zrna pšenice in se uporablja predvsem za peko domačega kruha.
Sestavine: 100 % polnozrnata pšenična moka iz ekološke pridelave
Shranjujte v suhem prostoru in zaščitite pred toploto in svetlobo.
reklo: Slovenija

Splošno o pšenici

Pšenica je nastala s križanjem več vrst žit in divje trave. Prvi gojeni vrsti sta bili enozrnica in dvozrnica na področju »rodovitnega polmeseca« pred več kot 10.000 leti pr.n.št. Navadna pšenica prihaja iz časov okrog 6.000 let pr.n.št. in se je kasneje širila v Severno Afriko in južno Sredozemlje. Dolga tisočletja je pridelava navadne pšenice zaostajala za pridelavo enozrnice, dvozrnice in ječmena. Uveljavila se je šele po 11. stoletju zaradi svoje donosnosti in priljubljenosti belega kruha. Pridelava navadne pšenice je danes razširjena po vsem svetu, kjer je le-to zaradi podnebja in rodovitnosti tal mogoče. Če spremljamo obdobje zrelosti od Avstralije do Bližnjega vzhoda, Evrope do Amerike, potem vidimo, da zaradi različnih letnih časov vedno nekje na svetu žanjejo pšenico. Pšenica se večinoma uporablja mleta v moko, zdrob ali otrobe.

Teža 1 kg
Količina

1 KG, 5 KG

Poreklo

Slovenija: eko kmetija

Hranilne vrednosti

povprečna hranilna vrednost na 100 g izdelka Energijska vrednost 1418 kJ / 339 kCal Maščobe 1,87 g od tega nasičene maščobe 0,3 g Ogljikovi hidrati 72 g od tega sladkorji 0,41 g Vlaknine 12,2 g Beljakovine 13,7 g Soli 0,05 g

Priporočamo tudi:

Bio pšenična polnozrnata moka

Cena: 1,70  +

Izberite možnosti