Bio pšenična krušna moka

Pšenična krušna moka se uporablja za peko črnega kruha in drugih pekovskih izdelkov. V kombinaciji z drugimi mokami se lahko uporablja tudi za pripravo peciva, potic, keksev… in drugih pekovskih izdelkov.

Cena: 1,90  +

Izdelek je lahko pri vas že v etrtek, 25.04

Slovenski izdelki

Vrhunske sestavine

Enostaven nakup

Široka izbira

Pšenična krušna moka se uporablja predvsem za peko domačega črnega kruha.
V kombinaciji z drugimi mokami se lahko uporablja tudi za pripravo peciva, potic, keksev… in drugih pekovskih izdelkov.
Sestavine: 100 % pšenična črna moka iz ekološke pridelave
Shranjujte v suhem prostoru in zaščitite pred toploto in svetlobo.
Poreklo Slovenija

Splošno o pšenici

Pšenica je nastala s križanjem več vrst žit in divje trave. Prvi gojeni vrsti sta bili enozrnica in dvozrnica na področju »rodovitnega polmeseca« pred več kot 10.000 leti pr.n.št. Navadna pšenica prihaja iz časov okrog 6.000 let pr.n.št. in se je kasneje širila v Severno Afriko in južno Sredozemlje. Dolga tisočletja je pridelava navadne pšenice zaostajala za pridelavo enozrnice, dvozrnice in ječmena. Uveljavila se je šele po 11. stoletju zaradi svoje donosnosti in priljubljenosti belega kruha. Pridelava navadne pšenice je danes razširjena po vsem svetu, kjer je le-to zaradi podnebja in rodovitnosti tal mogoče. Če spremljamo obdobje zrelosti od Avstralije do Bližnjega vzhoda, Evrope do Amerike, potem vidimo, da zaradi različnih letnih časov vedno nekje na svetu žanjejo pšenico. Pšenica se večinoma uporablja mleta v moko, zdrob ali otrobe.

Teža Ni na voljo
Količina

1 KG, 5 KG

Hranilne Vrednosti

povprečna hranilna vrednost na 100 g izdelka Energijska vrednost 1523 kJ / 364 kCal Maščobe 1 g od tega nasičene maščobe 0,2 g Ogljikovi hidrati 76 g od tega sladkorji 0,3 g Vlaknine 2,7 g Beljakovine 10,3 g Soli 0,02 g

Poreklo

Slovenija: eko kmetija

Priporočamo tudi:

Bio pšenična krušna moka

Cena: 1,90  +

Izberite možnosti