Bio proso neoluščeno-500g

Bio neoluščeno proso se tradicionalno uporablja za različne kure proti izpadanju las ali za krepitev nohtov.

Cena: 2,30 

Izdelek je lahko pri vas že v etrtek, 25.04

Slovenski izdelki

Vrhunske sestavine

Enostaven nakup

Široka izbira

Bio neoluščeno proso se tradicionalno uporablja za različne kure proti izpadanju las ali za krepitev nohtov. Bio proso namočite v vodi ali jogurtu.

Proso je pražito, saj ga v divji obliki poznajo po vseh naseljenih kontinentih. V Evropi so proso poznali že Kelti, nato pa so ga Slovani častili kot simbol rodnosti. Tudi Slovenci smo hvaležni, da nam je narava podarila to staro žito, saj je prosena kaša naše kmete dobro hranila vse od srednjega veka naprej. Z moderno, industrijsko pridelano prehrano je proso, nekoč označeno kot hrana revežev, prešlo pod oznako hrane iz preteklosti.V bio mlinu Stražar ponovno obujamo tradicijo in pridelujemo bio proso.

Proseno seme bi po hranilnosti lahko primerjali z rižem.  Zaradi topne silicijeve kisline velja proso kot najboljša domača pomoč za bolj zdrave nohte, kožo in lase.

Nasveti naših babic: Obrok iz prosa enkrat na teden poskrbi za redno razstrupljanje telesa, saj odvaja vodo in preprečuje razvoj gnilobnih bakterij. Proso je tudi edino žito, ki v želodcu deluje alkalno, zato je primernejše za posamezniki z občutljivim želodcem. Lepotice pa že od nekdaj vedo, da za kožo na obrazu in dekolteju dobro poskrbi maska iz neuluščenega prosa (le-to ima največ silicija), prosene kaše ali prosene moke.

Teža 0,50 kg
Hranilne vrednosti

povprečna hranilna vrednost na 100 g izdelka Energijska vrednost 1582 kJ / 378 kCal Maščobe 4,2 g od tega nasičene maščobe 0,7 g Ogljikovi hidrati 73 g od tega sladkorji ~ g Vlaknine 8,5 g Beljakovine 11 g Soli 0,01 g

Poreklo

Slovenija, eko kmetija

Priporočamo tudi:

Bio proso neoluščeno-500g

Cena: 2,30