Proseni zdrob je lepe rumene barve in prijetnega okusa, saj je narejen iz prosene kaše. Odličen je za pripravo grisa, uporablja pa se tudi za žličnike in druge priloge.
Sestavine: 100% proseni zdrob iz ekološke pridelave
Shranjujte v suhem prostoru in zaščitite pred toploto in svetlobo.
Poreklo: Slovenija
Splošno o prosu
Proso je eno izmed prvih žit, ki so ga v Evropi pridelovali za prehrano ljudi. Slovani so pripravljali jedi iz prosene kaše predvsem ob posebnih dogodkih kot sta svatba in krst, saj so bile jedi iz prosene kaše simbol obilne rodnosti. Kasneje proso v Evropi ni bilo ravno cenjena kultura – imenovali so ga tudi »kruh revežev« in tako se je pri delava prosa močno zmanjšala. A proso je z razvojem bio dinamičnega in ekološkega načina pridelave ponovno postalo cenjena poljščina. Uživa se tako neoluščeno proso, ki ga je pred uporabo potrebno zmleti, kot tudi oluščeno proso oz. prosena kaša ter prosena moka in zdrob.