Bio pirin rižek-pirina kaša-750g

Pirin rižek je oluščena in rahlo obrušena ekološka pira, ki je stara vrsta pšenice. Odlično bo nadomestila jedi iz riža. Uporablja se v rižoti ali kot samostojna jed. Čas kuhanja je približno 25 minut, namakanje pa ni potrebno.

Cena: 3,99 

Izdelek je lahko pri vas že v petek, 26.04

Slovenski izdelki

Vrhunske sestavine

Enostaven nakup

Široka izbira

Pirin rižek je oluščena in rahlo obrušena ekološka pira. Odlično bo nadomestila riž. Čas kuhanja 25 minut brez namakanja.
Sestavine: 100% pirin rižek iz ekološke pire, ki je stara vrsta pšenice
Shranjujte v suhem prostoru in zaščitite pred toploto in svetlobo.
Poreklo: Slovenija

Splošno o piri

Pira je prastara vrsta pšenice in jo uvrščamo med t.i. pražita. Najstarejše najdbe pire izvirajo iz Bližnjega vzhoda. V Evropo se je prenesla pred 3.000 pr.n.št., najprej na vzhod, nato še v nemško govoreče predele. Pridelava pire se je v 20. stoletju precej zmanjšala predvsem zaradi manjših pridelkov ter težje pridelave. Pira raste namreč v ovoju, ki sicer predstavlja naravni ščit pred zunanjimi vplivi, vendar je potrebno žito pred uporabo oluščiti. V sodobnejši prehrani je pira ponovno pridobila na veljavi, največ pire pa se pridela ekološko. Že Hildegard von Bingen je piro uvrščala med varovalna in dietna živila. Pira je eno najbolj uporabnih žit. Običajno se melje v moko, zdrob in otrobe, se kosmiči ali skuha kot priloga jedem.

Teža 0,75 kg

Priporočamo tudi:

Bio pirin rižek-pirina kaša-75...

Cena: 3,99