Ovsena moka se običajno uporablja skupaj z drugimi mokami za peko piškotov, drugega peciva ter kruha.
Sestavine:100% ovsena moka iz ekološke pridelave
Shranjujte v suhem prostoru in zaščitite pred toploto in svetlobo.
Poreklo: Slovenija
Splošno o ovsu
Oves, ki ga gojimo danes, se je razvil iz samoniklega gluhega ovsa, ki izvira iz Jugovzhodne Azije. Tam je rasel kot divji plevel med piro. S širitvijo pire proti severu se je širil tudi divji oves, iz katerega je nato človek z odbiranjem ustvaril navadni oves. Arheološki ostanki pričajo, da so ljudstva na območju današnje Nemčije in Švice oves gojila že med letoma 1700 in 1500 pr. n. št. Kasneje so z gojenjem pričeli tudi antični Grki in Rimljani. Oves ima danes pomembno mesto pri pripravi zdrave prehrane. Raste v ovoju, ki mu nudi dodatno zaščito pred škodljivci in zunanjimi vplivi. Njegova uporabnost je zelo raznolika. Najbolj poznani so ovseni kosmiči – klasični ali drobni. Oluščeni oves se uporablja kot kaša, se melje v moko in otrobe, neoluščeni oves pa se uporablja za pripravo napitka.