📦 BREZPLAČNA POŠTNINA NAD 50€

No products in the cart.

Bio oves oluščeni- ovsena kaša 500g

Ovsena kaša, ki je oluščeni oves, se uporablja kuhana kot prilogo glavni jedi, za pripravo polpetov ali drugih jedi kot nadomestilo za riž.

2,60 

Izdelek je lahko pri vas že v torek, 23.07

Slovenski izdelki

Vrhunske sestavine

Enostaven nakup

Široka izbira

Ovsena kaša je oluščen ekološki oves.
Kašo pripravimo kot prilogo glavni jedi ali uporabimo za pripravo polpetov.
Sestavine:100% ovsena kaša iz ekološke pridelave
Shranjujte v suhem prostoru in zaščitite pred toploto in svetlobo.
Poreko: Slovenija

Splošno o ovsu

Oves, ki ga gojimo danes, se je razvil iz samoniklega gluhega ovsa, ki izvira iz Jugovzhodne Azije. Tam je rasel kot divji plevel med piro. S širitvijo pire proti severu se je širil tudi divji oves, iz katerega je nato človek z odbiranjem ustvaril navadni oves. Arheološki ostanki pričajo, da so ljudstva na območju današnje Nemčije in Švice oves gojila že med letoma 1700 in 1500 pr. n. št. Kasneje so z gojenjem pričeli tudi antični Grki in Rimljani. Oves ima danes pomembno mesto pri pripravi zdrave prehrane. Raste v ovoju, ki mu nudi dodatno zaščito pred škodljivci in zunanjimi vplivi. Njegova uporabnost je zelo raznolika. Najbolj poznani so ovseni kosmiči – klasični ali drobni. Oluščeni oves se uporablja kot kaša, se melje v moko in otrobe, neoluščeni oves pa se uporablja za pripravo napitka.

Teža 500 kg
Hranilne vrednosti

povprečna hranilna vrednost na 100 g izdelka Energijska vrednost 1628 kJ / 389 kCal Maščobe 7 g od tega nasičene maščobe 1 g Ogljikovi hidrati 66 g od tega sladkorji 0 g Vlaknine 11 g Beljakovine 17 g Soli 0,002 g

Poreklo

Slovenija, eko kmetija

Priporočamo tudi:

Bio oves oluščeni- ovsena kaša...

2,60