Bio oves oluščeni- ovsena kaša

Cena: 2,50 

Ovsena kaša, ki je oluščeni oves, se uporablja kuhana kot prilogo glavni jedi, za pripravo polpetov ali drugih jedi kot nadomestilo za riž.

Izdelek je lahko pri vas že v sreda, 6.12

Slovenski izdelki

Vrhunske sestavine

Enostaven nakup

Široka izbira

Ovsena kaša je oluščen ekološki oves.
Kašo pripravimo kot prilogo glavni jedi ali uporabimo za pripravo polpetov.
Sestavine:100% ovsena kaša iz ekološke pridelave
Shranjujte v suhem prostoru in zaščitite pred toploto in svetlobo.
Poreko: Slovenija

Splošno o ovsu

Oves, ki ga gojimo danes, se je razvil iz samoniklega gluhega ovsa, ki izvira iz Jugovzhodne Azije. Tam je rasel kot divji plevel med piro. S širitvijo pire proti severu se je širil tudi divji oves, iz katerega je nato človek z odbiranjem ustvaril navadni oves. Arheološki ostanki pričajo, da so ljudstva na območju današnje Nemčije in Švice oves gojila že med letoma 1700 in 1500 pr. n. št. Kasneje so z gojenjem pričeli tudi antični Grki in Rimljani. Oves ima danes pomembno mesto pri pripravi zdrave prehrane. Raste v ovoju, ki mu nudi dodatno zaščito pred škodljivci in zunanjimi vplivi. Njegova uporabnost je zelo raznolika. Najbolj poznani so ovseni kosmiči – klasični ali drobni. Oluščeni oves se uporablja kot kaša, se melje v moko in otrobe, neoluščeni oves pa se uporablja za pripravo napitka.

Teža 500 kg
Hranilne vrednosti

povprečna hranilna vrednost na 100 g izdelka Energijska vrednost 1628 kJ / 389 kCal Maščobe 7 g od tega nasičene maščobe 1 g Ogljikovi hidrati 66 g od tega sladkorji 0 g Vlaknine 11 g Beljakovine 17 g Soli 0,002 g

Poreklo

Slovenija, eko kmetija

Pišite nam!


    Please prove you are human by selecting the house.

    Vprašajte nas