Bio koruzni zdrob

Iz koruznega zdroba lahko pripravimo koruzne žgance ali polento. Zdrob je zelo dober tudi za zgoščevanje juh in kot dodatek peki peciva.

Cena: 2,50  +

Izdelek je lahko pri vas že v torek, 2.04

Slovenski izdelki

Vrhunske sestavine

Enostaven nakup

Široka izbira

Zdrob iz stare sorte koruze-Trdinke se uporablja za pripravo polente,
za zgoščevanje juh, kot dodatek peki peciva…
Čas kuhanja: 25 minut
Sestavine:100% koruzni zdrob iz ekološke pridelave
Shranjujte v suhem prostoru in zaščitite pred toploto in svetlobo.
Poreklo: Slovenija

Splošno o koruzi

Dom tega najbolj razširjenega žita na svetu leži v deželi Majev in Aztekov. Arheologi so v Mehiki našli sledi rastline, zelo podobne današnji koruzi, ki segajo v leto 3.000 pr.n.št. Koruza je v Evropo prišla šele okoli leta 1520 kot kulinarični spominek španskih osvajalcev. Šele veliko kasneje je postala pomemben del v pridelavi in prehrani Evropejcev. Z dobrim razlogom je koruza stoletja veljala za pomembno živilo po vsem svetu, saj gre za izjemno živilo. Koruzno zrno se po obliki in barvi precej razlikuje od ostalih žit. Koruza kot taka se razlikuje tudi po zgradbi zrna: naša koruza je koruza trdinka, ki je najboljša za mletje v moko in zdrob.

Teža 0,500 kg
Količina

500 G, 5 KG

Hranilne vrednosti

BIO KORUZNI ZDROB povprečna hranilna vrednost na 100 g izdelka Energijska vrednost 1460 kJ / 333 kCal Maščobe 0,8 g od tega nasičene maščobe 0,2 g Ogljikovi hidrati 74,2 g od tega sladkorji 1,5 g Vlaknine 4,8 g Beljakovine 7,7 g Soli 0,01 g

Poreklo

Slovenija: eko kmetija

Priporočamo tudi:

Bio koruzni zdrob

Cena: 2,50  +

Izberite možnosti

Pišite nam!

Vprašajte nas