Zdrob iz stare sorte koruze-Trdinke se uporablja za pripravo polente,
za zgoščevanje juh, kot dodatek peki peciva…
Grobo mletje.
Čas kuhanja: 35 minut
Sestavine:100% koruzni zdrob iz ekološke pridelave
Shranjujte v suhem prostoru in zaščitite pred toploto in svetlobo.
Poreklo: Slovenija
Splošno o koruzi
Dom tega najbolj razširjenega žita na svetu leži v deželi Majev in Aztekov. Arheologi so v Mehiki našli sledi rastline, zelo podobne današnji koruzi, ki segajo v leto 3.000 pr.n.št. Koruza je v Evropo prišla šele okoli leta 1520 kot kulinarični spominek španskih osvajalcev. Šele veliko kasneje je postala pomemben del v pridelavi in prehrani Evropejcev. Z dobrim razlogom je koruza stoletja veljala za pomembno živilo po vsem svetu, saj gre za izjemno živilo. Koruzno zrno se po obliki in barvi precej razlikuje od ostalih žit. Koruza kot taka se razlikuje tudi po zgradbi zrna: naša koruza je koruza trdinka, ki je najboljša za mletje v moko in zdrob.