📦 BREZPLAČNA POŠTNINA NAD 50€

No products in the cart.

Bio koruza

Bio koruza je iz nadzorovane ekološke pridelave.

1,70 

Izdelek je lahko pri vas že v torek, 23.07

Slovenski izdelki

Vrhunske sestavine

Enostaven nakup

Široka izbira

Bio koruza je iz nadzorovane ekološke pridelave.

Kot je prosena kaša skozi stoletja hranila slovensko ljudstvo, je koruza hranila lačna usta ameriški domorodcev. Šele s koncem srednjega veka so to bogato rumeno žito skupaj s krompirjem, fižolom in arašidi pripeljali v Evropo. Še preden smo Evropejci koruzo zares okusili, so jo Maji, Azteki in Inki uživali že nekaj tisočletij, bila je cel majevska sveta hrana.

Koruza je ena najpomembnejših kulturnih rastlin sodobnega človeštva in je v zadnjih letih po količini svetovnega pridelka prehitela riž in pšenico.

Namig za pripravo koruznih dobrot:

Bio koruzno moko dodajte drugim mokam za odličen mešan kruhek. Kruh iz same koruzne moke je namreč precej drobljiv, saj ima bio koruzna moka premalo glutena (lepka). Že naše babice so zelo rade jedle tudi polento, koruzne žgance z ocvirki ali pa koruzne mlince. Ker je koruzna moka bolj sladkega okusa je ne pozabite dodati k različnim doma pripravljenim sladicam, palačnikam ali pa jušnim žličnikom.

Teža 1 kg
Hranilne vrednosti

povprečna hranilna vrednost na 100 g izdelka Energijska vrednost 1527 kJ / 365 kCal Maščobe 4,7 g od tega nasičene maščobe 0,7 g Ogljikovi hidrati 74 g od tega sladkorji 0,65 g Vlaknine 7,3 g Beljakovine 9,4 g Soli 0,04 g

Poreklo

Slovenija, nadzorovana ekološka pridelava

Priporočamo tudi:

Bio koruza

1,70