Zdrob je mlet iz Kamuta ,ki je stara vrsta pšenice horasan.
Zdrob je lepe rumene barve in prijetnega okusa, zato je odličen kot dodatek pri peki peciva. Uporablja se tudi za pripravo gresa in jušnih žličnikov.
Sestavine: 100 % kamutov-Khorasan zdrob iz ekološke pridelave
Proizvedeno v Sloveniji
Iz nadzurovane ekološke pridelave .Pakiran po 500g.
Splošno o kamutu
Horasan pšenica je faraonsko žito, ki so ga poznali še pred pšenico, zato ga prištevamo med t.i. pražita. Žito je bolje poznano pod imenom Kamut, ki pa je le ime zaščitene blagovne znamke. Žito je zelo cenjeno in je odlična dopolnitev v prehrani. Zrna horasan pšenice so večja od ostalih žit in lepe rumene barve. Lahko se uporabljajo kuhana za priloge ali pripravo hladnih solat, lahko se tudi kosmičijo. Najpogosteje pa se horasan pšenica melje v moko in zdrob. Mi meljemo polnozrnato, fino oz. belo moko ter zdrob.