📦 BREZPLAČNA POŠTNINA NAD 50€

No products in the cart.

Bio kakav v prahu 250g

2,95 

Izdelek je lahko pri vas že v sreda, 26.06

Slovenski izdelki

Vrhunske sestavine

Enostaven nakup

Široka izbira

Sestavine: Manj masten kakav v prahu Iz kontrolirane ekološke pridelave

Bio manj masten kakav v prahu iz kontrolirane ekološke pridelave je odličnega okusa. Bio kakav v prahu lahko uporabljamo kot glavno sestavino za kakavove napitke, iz njega lahko naredimo vročo čokolado in druge slaščice ali ga primešamo v smoothije.

OSNOVNI PODATKI: Kakav v prahu iz kontrolirane ekološke pridelave z 10 – 12 % maščobe. Kakav je posušeno fermentirano seme kakavovca, zimzelenega grma, ki uspeva v tropskih predelih Centralne in Južne Amerike. Staroindijanska plemena in civilizacije so verjele, da je kakav hrana in darilo bogov. Napitek iz kakava je bil zato privilegij višjih slojev, kakavova zrna pa so bila tako cenjena, da so jih uporabljali celo kot menjalno (plačilno) sredstvo. V Evropo je kakav prišel z odkritjem Amerike, na priljubljenosti pa je pridobil šele v 18. stoletju, ko so napitku po originalnem azteškem receptu primešali sladkor, saj ima surovi kakav grenak in rahlo trpek okus. Danes se kakav uporablja na številne različne načine, največ v obliki čokolade in kakavovih napitkov.

PRIDELAVA KAKAVA: Zrele sadeže kakavovca oberejo, jim odstranijo skorjo, meso in semena pa več dni sušijo na soncu, ob čemer pride do fermentacije. Fermentirana zrna, ki jim je bilo odstranjeno meso, na vročem soncu ali umetni vročini do konca posušijo in pripravijo na transport. Semena nato prepražijo, zdrobijo in oluščijo. Nastale koščke zmeljejo v pasto, ta pa je nato predelana v različne proizvode: kakavovo maslo, kakavove pogače, kakavov prah in čokolado.

UPORABA: Bio kakav v prahu lahko uporabljamo kot glavno sestavino za kakavove napitke, iz njega lahko naredimo vročo čokolado, čokolado in druge slaščice ali ga primešamo v smoothije.

PRIPRAVA IN SHRANJEVANJE: Po odprtju izdelek dobro zaprite, hranite na suhem, hladnem in temnem mestu, saj tako izdelek ohrani svojo kvaliteto tudi po odprtju.

Povprečna hranilna vrednost na 100g:

Energijska vrednost 1420 kJ / 342 kcal
Maščobe 11g
– od tega nasičene maščobe
6,5g
Ogljikovi hidrati 14g
– od tega sladkorji 0,0g
Prehranske vlaknine 45g
Beljakovine 24g
Sol <0,1g
Teža 0,250 kg

Priporočamo tudi:

Bio kakav v prahu 250g

2,95