Bučna semena uživamo kot prigrizek ali kot dodatek ostalim jedem (solatam, omakam, …). Semena niso pražena.
Sestavine: 100 % bučna semena iz ekološke pridelave
Shranjujte v suhem prostoru in zaščitite pred toploto in svetlobo.
Poreklo: Slovenija
Najbolj razširjena vrsta buč v Sloveniji so buče golice. Hrustljava bučna semena ekološke pridelave so okusna ter vsestransko uporabna. Lahko se uživajo kot taka, najpogosteje pa se uporabljajo za stiskanje v olje. Bučno olje je tradicija v slovenski kulinariki, še posebej v severovzhodnem delu države. Naše bučno olje je pridobljeno po tradicionalni metodi t.j. s praženjem semen. Olje je 100% iz izključno ekoloških bučnih semen, brez katerihkoli drugih dodatkov, kar mu daje izjemno kvaliteto. Olje se največkrat uporablja za pripravo solat, v gurmanski kuhinji pa ga dodajajo pri pripravi juh, namazov, marinad, sladic, sladoleda…