Bio ajdova moka

Ajdova moka je odlična za žgance, štruklje ali palačinke… Iz ajdove moke lahko spečemo tudi kruh. Po želji iz samo ajdove moke ali z dodatkom kake druge npr. krušne ali bele moke.

Cena: 3,50  +

Izdelek je lahko pri vas že v torek, 2.04

Slovenski izdelki

Vrhunske sestavine

Enostaven nakup

Široka izbira

Ajdo nekako uvrščamo med žita, čeprav botanično ne spada med trave, kamor spada večina ostalih žit. V pokrajini ob reki Muri je ajda prisotna več stoletij, v narečju ji pravijo »hajdina«, kar izhjaja iz staronemškega poimenovanja za ajdo-Heide. V preteklosti je bila ajda pomemben vir dodatnega zaslužka za revno kmečko prebivalstvo, saj naj bi bila oproščena dajatve desetine. Danes je ajda zelo razširjena kultura, ki zaseda pomembno mesto na jedilnikih širom sveta. Ajdo uporabljamo kot kašo ali mleto v moko.

Moka iz ajde je odlična za pripravo domačih žgancev,
ajdovih štrukljev, krapca ali kruha.
Sestavine: 100% ajdova moka iz ekološke pridelave
Shranjujte v suhem prostoru in zaščitite pred toploto in svetlobo.
Poreklo: Slovenija

Teža Ni na voljo
Količina

0,5 KG, 5KG, 10KG

Hranilne Vrednosti

povprečna hranilna vrednost na 100 g izdelka Energijska vrednost 1614 kJ / 382 kCal Maščobe 3,4 g od tega nasičene maščobe 0,74 g Ogljikovi hidrati 71 g od tega sladkorji 3 g Vlaknine 7,5 g Beljakovine 13,3 g Soli 0,01 g

Poreklo

Slovenija: eko kmetija

Priporočamo tudi:

Bio ajdova moka

Cena: 3,50  +

Izberite možnosti

Pišite nam!

Vprašajte nas