Iz nadzorovane ekološke pridelave.
Čeprav ajda ne velja za pravo žito, je njeno zrno precej podobno žitnemu. Zrnje ima veliko vlaknin, kalček je bogat z vitamini B1, B6, E ter minerali (kalij, kalcij, fosfor, železo, magnezij, cink, baker, selen) in maščobnimi kislinami. Škrob z beljakovinami v meljaku obdajata beljakovinska plast in smenska lupina. Ajda sicer velja za odličen rastlinski vir beljakovin, v njej pa najdemo vse za človek pomembne aminokisline. Zaradi rutina, ki spada med antioksidante, uživanje bio ajde blagodejno vpliva na srce in ožilje ter visok krvni tlak. Škrob, ki ga vsebuje bio ajdova kaša je v obliki amiloze in se zato počasneje razkraja, čemur bodo hvaležni predvsem diabetiki.
Uživanje ajdovih jedi ima v Sloveniji stoletno tradicijo in prav vsaka pokrajina ima svojo tradicionalno jed iz ajde.
Opis izdelka je zgolj informativne narave in ni bil potrjen s strani Evropskega inštituta za varnost hrane (EFSA).