Čisto rastlinsko želirno sredstvo za sadne namaze, lite torte, zelenjavno ali na rezana odporna živila. Popolna alternativa želatini.
Vsebina: 30 g
3,5 g ustreza približno 6 listov želatine in gelov 500 ml tekočine. Prilagodite odmerek glede na želeno moč.
Priprava na toplo maso:
Premešajte 3,5 g agarnega agarja s 100 ml tekočine, dokler ni gladko. Nato vmešamo preostalo tekočino in med mešanjem 2 minuti kuhamo. Nato naj gel v hladilniku za 3 ure.
Priprava na hladne jedi:
3,5 g agarjevega agarja premešajte s 100 ml tekočine, dokler med mešanjem ne bo gladko in kuhano 1 minuto. Dovolite, da se malo ohladi, nato postopoma dodajte hladne sestavine in vmešate. Nato naj gel v hladilniku za 3 ure.
Namig: Agar Agar geli pod 35 °C, ko se ohladi.