- 230g bio koruzne moke
- 25g zmletih bio lanenih semen
- 25g indijskega trpotca
- 3/4 žličke soli
- 1/4 žličke sode bikarbone
- 3/4 žličke bio pecilnega praška iz vinskega kamna
- 1 žlica jabolčnega kisa/limoninega soka
- 360ml vode
V skledi zmešamo vse suhe sestavine: bio koruzno moko, zmleta bio lanena semena (lahko date tudi laneno moko), indijski trpotec, sol, sodo bikarbono in pecilni prašek iz vinskega kamna.
Z metlico dobro premešamo. Mlačni vodi dodamo jabolčni kis. To dodamo suhim sestavinam ter z metlico hitro premešamo, saj je masa na začetku redka in jo je lažje premešati kot kasneje. Na koncu pregnetemo maso z rokami.
Počakamo 5 minut, da postane masa bolj kompaktna. Pekač obložimo s peki papirjem. Nanj lahko posujemo bio koruzno moko.
Testo razdelimo na 6 kosov. Žemljice oblikujemo in jih damo na pekač.
Pečemo jih na 230°C 30-35 minut.
Dober tek!
Vir: knjiga receptov Suzane Fridl Vajda